¡BENVINGUTS AL BLOG AFATRAM!

dilluns, 1 de març del 2010

TERÀPIA AMB CAVALLS


Gràcies als recursos econòmics aconseguits en la Fira Nadalenca de Palamós dels anys 2008 i 2009, i també amb la col.laboració d'alguns ajuntaments, l'AFATRAM (Associació de Familiars d'usuaris del Centre Tramuntana)té la possibilitat d'oferir als usuaris dels centres de Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols una activitat d'equinoteràpia, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones per a les quals estigui indicada aquesta teràpia.

Aquest projecte es va iniciar el març del 2009 i es realitza dos dies per setmana, dins de l'horari dels tallers ocupacionals del Centre Tramuntana.

L'equinoteràpia es una activitat que utilitza el cavall com un instrument natural per a la rehabilitació física, psíquica i social mitjançant la interrelació que s'estableix entre la persona amb discapacitat, el cavall i el terapeuta.

4 comentaris:

  1. Endavant! Felicito a l'associació Afatram per la seva feina i la seva motivació per ajudar a millorar la qualitat de vida d'aquestes persones i les seves families. La teràpia amb els cavalls és molt beneficiosa tant en l'aspecte físic com en el sensorial i social. Us animo a que tingui continuïtat per llarg temps i que molts altres projectes es facin realitat.
    Susanna (Barcelona)

    ResponElimina
  2. Com molts sabeu els dimarts a la tarda AFATRAM ha organitzat un curs d’informàtica a Can Genís. Aprofito aquests blog per donar les gràcies a l’àrea de joventut de l’Ajuntament de Palafrugell que ens permet utilitzar les seves instal•lacions del punt omnia per realitzar-lo, però un fet que va succeir ara fa 15 dies m’ha portat a fer la reflexió que tot seguit us explico.
    La responsable del punt omnia ens va comunicar que el dimarts dia 4 de maig no podríem utilitzar els ordiandors perquè la sala estaria ocupada per una altra entitat que tenia prioritat davant nostre perquè era una entitat de Palafrugell (nosaltres també ho som) i, a més de joventut. Perdoni senyor tècnic de joventut, els usuaris del Tramuntana, no són joves?, no sap que ells tenen el secret de la eterna joventut? No veu la il•lusió que hi posen en les coses que fan? El convidem a venir un dimarts a compartir aquesta estona amb ells i veurà quant de profit en treuen de les seves instal•lacions: escolten música dels seus grups preferits, juguen una estona, visiten llocs que mai no havien imaginat, miren quin temps farà a Palafrugell o, perquè no, a Sevilla també, i sap, fins i tot, tenen un compte de correu electrònic,......com tots els joves de Palafrugell.

    Moltes gràcies

    ResponElimina
  3. Gràcies a aquests magnífics animals molta gent ha recuperat la movilitat i la conexió amb el món.Agraeixo enormement el treball i l'esforç que feu per practicar aquesta teràpia que per desgràcia es molt costosa i l'ajuntament no dona cap ajuda, espero que amb el temps canvii ja que és molt beneficios per totes les persones, tant pels que practiquen la teràpia com pels ajudants, monitors i professors.
    Un petó enorme i molts anims des de Lleida.
    Sara

    ResponElimina
  4. mandar foto de la excursion de Nuria de Daniel Moreno

    ResponElimina